Ads 468x60px

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Canon WFT-E6B - Wifi-pulikka C300-kameran etäkäyttöön

Sain Canonilta mielenkiintoisen laitteen testiin. Filmlike oli toteuttamassa yli kahtakymmentä puolen tunnin henkilöhaastattelua ja tehtäväni oli raakaleikata haastatteluista kolmeminuuttisia koosteita. Kalustona meillä oli kaksi C300:sta. Halusin ratkaisun, jolla pystyisin lisäämään markkereita keskelle haastattelukuvaa; haastattelujen huippuhetkiä ja muita muistiinpanoja, jotka helpottaisivat työtäni editissä. Canon WFT-E6B on wifi-lähetin, joka oli tarjolla kuvaussihteerin tai ohjaajan parhaaksi kaveriksi.


WFT-E6B oli pieni lisälaite, joka liitetään C300:n tai järkkäreiden kylkeen. Ymmärtääkseni pulikka tuli markkinoilla Canon 1D X:n tulon myötä ja järkkäreiden kanssa se onkin varmasti ehdoton hankinta. Lähtetin luo wifi-verkon, johon tietokone yhdistetään. Tietokoneesta, tabletista tai älypuhelimesta tulee kameran kaukosäädin ja kameran perustoiminnot on operoitavissa etänä.

Näitä toimintoja ovat mm. tallennuksen aloitus, värilämpötila, aukko, skarppi, suljinaika ja herkkyys. Kameran etsinkuva on katseltavissa etänä, mutta kuvataajuus ei ole 25 kuvaa sekunnissa vaan jotain 10 fps -luokkaa. Tuntuu siltä, että valmistaja ei ole niin kiinnostunut pulikan käytöstä videokameroiden kaverina.

Itseäni kiinnostanut asia oli mahdollisuus tallentaa kuvaan markkereita, joiden toivoin päätyvän Premiereen saakka. Markkereihin pystyy lisäämään muistiinpanoja, asioita joita haluaa välittää itselleen edittiin kun materiaaliähky iskee.

Hauska lisäominaisuus oli se, että wifi-pulikkaan voi olla useampi käyttäjä yhteydessä. Yksi kontrolloi kameraa läppärillä ja toinen iskee pädillä muistiinpanoja.
Kaukosäätimen näkymä iPhone-puhelimessani.

Testin perusteella Canon XF -utilityssä muistiinpanot oli kyllä luettavissa, mutta Premiereen saakka tämä metadata ei päätynyt. Kokeilimme eri vaihtoehtoja, kunnes ulkomaisilta foorumeilta löytyi tieto, ettei asiaan ole ratkaisua.

Tämä on mielestäni iso softatason puute, joka olisi varmasti ratkaistavissa kun Canon ja Adobe istuisivat saman pöydän ääreen.

Päädyimme lopulta vanhaan lyijykynä-kirjoituslehtiä malliin. Mielestäni wifi-lähettimen teknologia ei ole vielä valmis, mutta tuote sinällään on tarpeellinen. Vastaavaa ratkaisua tullaan varmasti käyttämään vielä jatkossa, mutta oletan uusissa kameroissa wifin olevan vakiovarusteena.

Jos wifi-verkon luonnin kanssa on hämminkiä, katso setup-videoni täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

 
Blogger Templates